We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Badkamer trends 2021

Gekleurde kranen

Een trend die wij al langere tijd zien en voorlopig ook zal blijven is het gebruik van gekleurde kranen in de badkamer. door middel van gekleurde kranen kan je een unieke en gepersonaliseerde badkamer creëren. De voornaamste kleuren die wij momenteel als trend zien zijn:

 • Mat zwarte kranen
 • Bronzen kranen
 • Koperen kranen
 • En gouden kranen

Een sterk opkomende trend die wij alleen maar aanmoedigen als Stone Company is het gebruik van PVD coating op de kranen. PVD staat voor Physical Vapor Deposition. Bij dit proces worden metalen voorwerpen door middel van verdamping  in een vacuüm omgeving voorzien van een mooie gekleurde toplaag coating die goed is bestand tegen schoonmaakmiddelen en krassen. De grote voordelen van een PVD coating zijn:

 • Goed bestand tegen krassen en de meeste schoonmaakmiddelen;
 • PVD gecoate kranen oxideren niet;
 • Het coating proces is milieuvriendelijker dan verchroomde kranen;
 • Het enige nadeel is dat het proces een stuk kostbaarder is waardoor de PVD gecoate kranen wat duurder zijn in aanschaf.

Visgraat & Hongaarse punt tegels

Een andere trend die wij als Stone Company opmerken is het gebruik van visgraat tegels of Hongaarse punt tegels in de badkamer. Deze tegels zijn in allerlei kleuren en afmetingen te verkrijgen en zijn een echte eyecatcher voor uw badkamer. Gezien het een vrij druk patroon is met veel voeg adviseren wij om niet te veel wanden hier mee te bekleden. Het effect hiervan kunnen wij u goed weergeven middels ons 3d programma. Heeft u interesse maak dan een afspraak.

Grootformaat tegels

In 90% van de door Stone Company gerealiseerde badkamers zijn grootformaat tegels toegepast. Veelal wordt het formaat van 120x120cm of 150x150cm toegepast op zowel vloer als wand. Voor de wand wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor het formaat van 260x120cm of zelfs nog groter 320x160cm. Wij hebben diverse merken in ons assortiment die deze grootformaat tegels in een groot aantal kleuren leveren. Enkele bekende namen zijn Neolith, Marazzi en Ariostea. Zij hebben de meest populaire kleuren van marmerlook tot aan betonlook in hun assortiment zitten. Hierdoor is voor bijna alle stijlen badkamers een toepasbare afwerking.

Rimless toiletten

Bij Stone Company verkopen wij momenteel in de meeste gevallen toiletten zonder spoelrand, ook wel ‘rimless toiletten’ genoemd. Hierbij is de spoelrand weggelaten waardoor er dus weinig vuil blijft hangen op plekken waar u normaal met WC eend alleen bij kon komen. Daarbij is er bij de meeste randloze toiletten ook sprake van waterbesparing van zo’n 25%. Het voorheen aangekaarte euvel dat het water over de rand heen spatte kan tegenwoordig eenvoudig opgelost worden door het inbouwreservoir op de juiste hoeveelheid water af te stellen.

Solid surface

Solid surface materiaal is de laatste jaren extreem in populariteit toegenomen. Het materiaal is in diverse kleuren te verkrijgen maar de meest verkochte kleuren zijn toch wel mat wit solid surface en mat zwart solid surface. Het materiaal kent diverse voordelen:

 • Het materiaal is duurzaam doordat het slijtvast is en eventuele beschadigingen in heel veel gevallen makkelijk gerepareerd kunnen worden. Eventuele krassen kunnen doordat het materiaal door en door is gemakkelijk er uit gepolijst worden. Hierdoor worden er door de diverse leveranciers ook lange garanties afgegeven.
 • Hygiënisch. De naam zegt het eigenlijk al ‘solid surface’ oftewel solide oppervlak. Door het productieproces zijn er geen minuscule openingen of naden in het oppervlak waar zich eventueel vuil kan hechten.
 • Schoonmaken is door bovenstaande kenmerk ook bijna niet nodig. Wanneer het toch een keer nodig is kan het gemakkelijk met een schuursponsje en Jif.
 • Vooral de kleuren mat wit en mat zwart passen wij veel toe in onze Stone Company badkamers. Het zorgt voor een hele luxe uitstraling en is een mooie toevoeging aan iedere badkamer.
 • De substantie die de basis is voor solid surface, is in het begin van het productieproces vloeibaar. Hierdoor kan het in ergonomische en organische vormen gegoten worden waarna het verhard tot het solid surface zoals het bij ons in de showroom staat. Een ander voordeel is dat hierdoor ook geen naden of kitranden in het solid surface sanitair te zien zijn wat ook weer van positieve invloed is op het hygiënische aspect.

Gekleurd sanitair

Een veel voorkomende trend die wij van Stone Company de laatste jaren merken is: ‘gekleurd sanitair’. De baden, waskommen en toiletpotten worden steeds vaker gekozen in een gekleurde afwerking. Was het de laatste jaren voornamelijk mat wit sanitair, mede door de opkomende trend van het hier boven besproken solid surface, zien we de laatste paar jaar mat zwart maar ook mat groen een sterke opmars maken. Vooral het laatste jaar hebben wij ook een aantal mooie project mogen uitvoeren in goud sanitair van het Italiaanse merk Globo. Bekende merken in ons assortiment die al jaren sterk zijn in het ontwikkelen van gekleurd sanitair zijn:

 • NIC design
 • Globo
 • Flaminia
 • Aet
 • Clou
Bijgewerkt op 05 januari 2024

Gerelateerde artikelen