Om u geen hinder te laten ondervinden van onze ambitieuze verhuizing, zijn wij van 9-3-2024 t/m 16-4-2024 gesloten voor klantbezoek.

Welke producten komen allemaal kijken bij het inrichten van een badkamer?

Een badkamer inrichten is een grotere klus dan je misschien denkt en vraagt om de nodige voorbereiding. In dit artikel zetten we op een rij waar je op moet letten bij het inrichten van een badkamer en welke producten hierbij komen kijken. Door je goed voor te bereiden, krijg je uiteindelijk het mooiste resultaat.

Type badkamer bepalen

Voor je begint met het inrichten van de badkamer, is het belangrijk om stil te staan bij het type badkamer dat je hebt en wat daarbij komt kijken. Als je een ensuite badkamer hebt, houd je bij het inrichten bijvoorbeeld rekening met het interieur van de slaapkamer, terwijl dit bij een losse badkamer minder van belang is. Zet je behoeften op een rij en bepaal wat er in de badkamer nodig is. Wil je een bad, een douche of allebei? Hoeveel personen gebruiken de badkamer (tegelijkertijd) en hoeveel wastafels zijn er nodig?

moderne-stijl-badkamer

Badkamerstijl bepalen

De stijl van de badkamer hangt voor veel mensen af van de interieurstijl in het hele huis. Als je een strak design interieur hebt, wil je bijvoorbeeld een luxe badkamer en zou een Scandinavisch ontwerp er waarschijnlijk gek uitzien. De interieurstijl in je huis of badkamer is een belangrijke basis voor alle beslissingen: van welke badkamermeubels je kiest tot welke badkamer accessoires er bij je stijl passen. Neem de tijd om te bepalen welke stijl bij jou past. Inspiratie nodig? Neem een kijkje naar onze badkamer inspiratie 2024.

Grijze badkamer

Een kleurenpalet bepalen

Het bepalen van een kleurenpalet gaat vaak samen met het beslissen van de stijl. Iedere woonstijl heeft namelijk een kleurenpalet. Zo is een industriële stijl donkerder met gekleurde accenten, heeft een modern interieur meer kleur en strakke lijnen en is een Scandinavisch ontwerp juist licht met natuurlijke tinten. Een kleurenpalet bepalen helpt je met het maken van latere keuzes, zoals of je een houten badkamerkastje kiest of juist liever een strakke badkamerkast in een felle accentkleur wilt.

Marmer tegel zwart

Meubels uitkiezen: van bad en douche tot wastafel

Bij het inrichten van de badkamer komen allerlei kleine en grote meubels kijken. Je bepaalt bijvoorbeeld welke badkuip, welke douche en welke badkamer spiegelkast je in de ruimte wilt. Niet alleen grote meubels vragen om aandacht, maar ook kleine details dienen uitgezocht te worden. Welk handdoekrek past bij de badkamer? Welke kleur kranen kies je? Van zeephouders tot handdoekhouders, je moet alle meubels zelf uitkiezen bij het inrichten van de badkamer.

Luxe bad

Badkamertegels kiezen

De betegeling van de badkamer is belangrijk in de uitstraling van de ruimte. De kleur en maat van de tegels bepaalt of een ruimte groot of klein oogt, of de ruimte gezellig of rustgevend is. Kies altijd voor onderhoudsvriendelijke tegels die tegen een stootje kunnen, zodat je jarenlang plezier van je nieuwe badkamertegels hebt. Ook hier houd je rekening met je woonstijl en kleurenpalet: de tegels horen hier perfect bij aan te sluiten.

Badkamerwinkel-Rotterdam

Inspiratie voor kleine badkamer inrichten

Heb je een kleine badkamer? Dan is het inrichten hiervan een stuk lastiger en zal je creatiever moeten zijn. Veel mensen met een kleine badkamer kiezen ervoor om alleen een douche te laten plaatsen, simpelweg omdat er geen ruimte is voor ook een bad. Een andere mogelijkheid is om een bad en douche in één te kiezen, waarbij je kunt douchen in de badkuip. Dit is een ideale manier om ruimte te besparen. Je kiest voor een kleiner badkamermeubel, maar wel met voldoende opbergruimte.

Hoe richt ik een kleine badkamer in?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om een kleine badkamer groter te doen lijken. Door de juiste maat tegels te kiezen, zorg je ervoor dat de ruimte groter oogt. Ook liggend gelegde tegels kunnen voor een bredere ruimte zorgen. Over het algemeen geldt dat lichte kleuren een vergrotend effect hebben en donkere kleuren de ruimte optisch verkleinen. Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in de ruimte, bijvoorbeeld door een raam te laten plaatsen indien mogelijk. Dit helpt de ruimte groter te doen lijken.

Dubbele wastafel

Een lichtplan opstellen

Bij het inrichten van de badkamer denk je misschien niet meteen aan een lichtplan, maar dit is een belangrijke stap die je zeker niet mag missen. Bepaal waar in de ruimte je licht nodig hebt, bijvoorbeeld een grote verlichtingsplaat in het midden van de ruimte of lampjes in de spiegelkast in de badkamer. Door vooraf duidelijk te hebben waar je licht nodig hebt, kun je hier bij het ontwerpen rekening mee houden. Niet is zo vervelend als in een betegelde badkamer nog verlichting moeten plaatsen.

Houd rekening met opbergruimte

Vaak wordt er bij het badkamer inrichten vooral op de uitstraling gelet, maar worden praktische details vergeten. Zo denk je er altijd over na of je liever een douche of bad wilt, maar vergeten veel mensen hoe belangrijk opbergruimte is. Zeker als je met meerdere mensen dezelfde badkamer gebruikt, is het belangrijk om voldoende badkamerkasten te laten plaatsen. Zo heb je ruimte voor alle producten die je gebruikt. Denk er ook over na of je handdoeken en schoonmaakproducten in de badkamer wilt bewaren of hier ruimte voor hebt in de gang of slaapkamer.

Petrolio Reflex bad

Tot slot

Het inrichten van een badkamer is een omvangrijke taak die zorgvuldige planning en een benadering vereist. Er zijn verschillende stappen die belangrijk zijn te nemen, beginnend bij het vaststellen van het type badkamer en eindigend met de praktische aspecten zoals opbergruimte. Het is essentieel om een passend stijl- en kleurenpalet te bepalen, die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is maar ook functioneel.

Daarnaast speelt de keuze van meubels en betegeling een significante rol in de algehele sfeer en het gebruiksgemak van de ruimte. Voor kleinere badkamers geldt een extra uitdaging, waarbij creatieve oplossingen en het juiste gebruik van kleur en licht een vergrotend effect kunnen bewerkstelligen. Ten slotte mag het belang van een gedegen lichtplan en voldoende opbergruimte niet worden onderschat.

Dus, of u nu een kleine of grote ruimte heeft, de inrichting van uw badkamer is een investering die de nodige aandacht en zorg verdient om een resultaat te bereiken waar u jarenlang van kunt genieten.

Wilt u samen met Stone Company een 3D ontwerp maken voor uw nieuwe badkamer? Neem dan gerust contact op!

moderne-stijl-badkamer
Bijgewerkt op 05 januari 2024

Tijd voor een nieuwe badkamer?

Bent u toe aan een nieuwe badkamer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Stone Company? Neem dan spoedig contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan voor u klaar om samen een ontwerp te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.