We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Afmetingen ligbad

11 juli 2024
3 minuten
Luuk
Bij het kiezen van een ligbad is het belangrijk om de juiste afmetingen te kennen. Dit artikel bespreekt zowel de lengte als de breedte van ligbaden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw badkamer.

Hoe lang is een ligbad?

Ligbaden zijn beschikbaar in diverse lengtes, elk met hun eigen voordelen en toepassingen:
  • 140 cm: Geschikt voor kleine badkamers. Deze compacte lengte biedt functionaliteit zonder veel ruimte in beslag te nemen.
  • 150 cm - 160 cm: Ideaal voor middelgrote badkamers, biedt net iets meer comfort dan de kortste modellen.
  • 170 cm: De standaardlengte die in de meeste badkamers past, biedt een goede balans tussen comfort en ruimtebesparing.
  • 180 cm: Voor wie meer ruimte en comfort wil, ideaal voor een luxueuze badervaring.
  • 190 cm - 200 cm: Geschikt voor ruimere badkamers, biedt ultiem comfort en is ideaal voor langere personen.

Hoe breed is een ligbad?

Naast de lengte is de breedte van een ligbad een belangrijke factor:
  • 70 cm: Compact en ideaal voor kleinere badkamers, biedt voldoende functionaliteit.
  • 75 cm: De standaardbreedte die in de meeste badkamers past, biedt een goede balans tussen ruimtebesparing en comfort.
  • 80 cm: Extra breedte voor een comfortabele badervaring, populair bij mensen die meer bewegingsruimte willen.
  • 90 cm: Voor ultiem comfort en luxe, geschikt voor grotere badkamers.

Speciale vormen en afmetingen

Naast de standaard rechthoekige ligbaden zijn er speciale vormen zoals ovale, ronde en hoekbaden, die extra flexibiliteit bieden bij het ontwerpen van je badkamer. Ovale ligbaden variëren vaak van 160 cm tot 190 cm in lengte en 80 cm tot 100 cm in breedte. Deze baden bieden een luxe uitstraling en meer ruimte om te ontspannen. Hoekbaden zijn ruimtebesparend en meestal tussen de 120 cm en 160 cm in lengte, afhankelijk van het ontwerp. Ze zijn ideaal voor kleine badkamers zonder in te leveren op comfort en passen perfect in ongebruikelijke vormen en indelingen van de badkamer.

Wat is de ideale grootte voor jou?

De ideale grootte van een ligbad hangt af van verschillende factoren:
  • Beschikbare ruimte: Meet je badkamer nauwkeurig op om te bepalen welke afmetingen passen zonder de loopruimte te beperken.
  • Gebruiksdoel: Voor dagelijks gebruik is een standaardmaat vaak voldoende, maar voor meer luxe kan een groter bad wenselijk zijn.
  • Persoonlijke voorkeur: Houd rekening met je voorkeuren en hoe je het ligbad wilt gebruiken. Voor ontspanning kan een groter bad comfortabeler zijn.
  • Lichaamsgrootte: Hoe groter je zelf bent, hoe langer en breder het bad zou moeten zijn voor hetzelfde comfort. Dit zorgt ervoor dat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te kunnen liggen en ontspannen.

Hoe groot is een ligbad?

Bij het kiezen van de afmetingen van je ligbad is het belangrijk om rekening te houden met zowel de lengte als de breedte. Standaardafmetingen variëren van 140 cm tot 200 cm in lengte en 70 cm tot 90 cm in breedte. Speciale vormen zoals ovale en hoekbaden bieden extra flexibiliteit. Meet je badkamer nauwkeurig op om de juiste afmetingen te bepalen. Overweeg je gebruiksbehoeften en persoonlijke voorkeuren, zoals hoe vaak je lange, ontspannende baden neemt. Vergeet niet dat hoe groter je zelf bent, hoe langer en breder het bad zou moeten zijn voor hetzelfde comfort. Bezoek onze showroom om de verschillende modellen in het echt te bekijken en advies te krijgen van onze badkamerspecialisten. Daarnaast is onze uitgebreide collectie ook online beschikbaar.

Andere interessante artikelen

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.