We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Hoe bouw je een ligbad in?

11 juli 2024
2 minuten
Luuk
Het inbouwen van een ligbad kan een uitdagend project zijn, maar met de juiste voorbereidingen en stappen kun je dit succesvol uitvoeren. Dit artikel biedt een stapsgewijze handleiding voor het inbouwen van een ligbad, zodat je badkamerproject soepel verloopt.

Voorbereidingen

Voordat je begint met de installatie, zijn er enkele voorbereidingen die je moet treffen:
  • Meet de ruimte: Zorg ervoor dat je de exacte afmetingen van je badkamer kent om te bepalen waar het ligbad komt.
  • Kies het juiste bad: Selecteer een ligbad dat past bij de stijl en afmetingen van je badkamer.
  • Verzamel gereedschap en materialen: Je hebt onder andere een waterpas, boormachine, kitpistool, PVC-buizen, sifon en tegellijm nodig.

Stap 1: Waterleidingen en afvoer voorbereiden

Zorg ervoor dat de waterleidingen en de afvoer op de juiste plek zitten. Indien nodig, verplaats ze zodat ze aansluiten op de in- en uitgangen van het ligbad. Dit kan het beste gedaan worden door een professionele loodgieter om lekkages te voorkomen.

Stap 2: Ligbad plaatsen

Plaats het ligbad op de gewenste locatie en controleer met een waterpas of het bad recht staat. Stel de verstelbare poten bij indien nodig. Het is belangrijk dat het bad stabiel en waterpas staat om problemen in de toekomst te voorkomen.

Stap 3: Aansluiten op de afvoer

Verbind de afvoer van het bad met de afvoerleiding. Gebruik PVC-buizen en een sifon om ervoor te zorgen dat het water goed wegloopt. Test de afvoer door water in het bad te laten lopen en controleer op lekkages.

Stap 4: Waterleidingen aansluiten

Sluit de warm- en koudwaterleidingen aan op de kraan van het ligbad. Zorg ervoor dat de aansluitingen stevig vastzitten en gebruik eventueel teflontape om lekkages te voorkomen. Test de wateraansluitingen door de kraan te openen en te controleren op lekken.

Stap 5: Bad afdichten

Gebruik een kitpistool om sanitairkit aan te brengen rondom de randen van het ligbad waar het bad de muur en de vloer raakt. Dit voorkomt dat water in de naden komt en schimmelvorming veroorzaakt. Laat de kit goed drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 6: Afwerking

Werk de installatie af door tegels rondom het ligbad te plaatsen en voeg de tegels met voegmiddel. Zorg ervoor dat alle voegen goed zijn gevuld en maak de tegels schoon om overtollig voegmiddel te verwijderen. Dit geeft een nette en waterdichte afwerking.

Onderhoud en gebruik

Na het inbouwen van je ligbad is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Reinig het bad wekelijks om kalkaanslag en vuil te voorkomen. Controleer ook periodiek de kitranden en wateraansluitingen op slijtage en lekkages.

Een ligbad inbouwen

Het inbouwen van een ligbad vereist nauwkeurigheid en geduld, maar met de juiste stappen kun je dit project succesvol afronden. Zorg voor goede voorbereidingen, volg de installatie-instructies nauwkeurig en voer regelmatig onderhoud uit om langdurig van je ligbad te genieten. Bezoek onze showroom voor professioneel advies en een uitgebreide collectie ligbaden die bij jouw badkamer passen. Onze badkamerspecialisten staan klaar om je te helpen met al je vragen en behoeften.  

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.