We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Hoe douche schoonmaken?

1 juni 2023
2 minuten
Luuk
Een regelmatige schoonmaakbeurt is nodig om uw douche in goede staat te houden en deze hygiënisch te houden. Maar hoe kunt u het beste uw douche schoonmaken? Wij geven u graag enkele tips. Gebruik altijd de juiste schoonmaakproducten, dit is erg belangrijk. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor tegels, glazen wanden en kranen. Het is verstandig om te letten op het materiaal van uw douche, zodat u de juiste producten kiest. Veeg voordat u begint met schoonmaken altijd eerst het stof weg. Dit vermindert het aantal strepen op uw badkamer en vergemakkelijkt het schoonmaakproces. Maak daarnaast regelmatig uw douche schoon. Hierdoor kunt u kalk-, zeepaanslag en andere vlekken voorkomen.

Hoe kan ik een douchewand schoonmaken?

De douchewand is een van de meest gebruikte onderdelen in de douche en moet daarom regelmatig schoongemaakt worden. Maar hoe kunt u dit het beste doen? Als uw douchewand van glas is, is het belangrijk om een speciaal schoonmaakmiddel voor glas te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er geen krassen op het glas achterblijven. Een andere optie is het gebruik van een stofdoek om de douchewand schoon te maken. Dit voorkomt ook dat er krassen op het glas achterblijven en maakt het schoonmaakproces een stuk gemakkelijker.

Hoe krijgt u kalk van glazen douchewand?

Kalkaanslag is een veel voorkomend en vaak hardnekkig probleem in douches. Wij geven u graag wat tips om kalk van uw glazen douchewand te verwijderen. Een optie is het gebruik van azijn. Maak een mengsel van water en azijn aan en gebruik dit om de kalk van de glazen douchewand te verwijderen. Laat het mengsel enkele minuten intrekken en veeg het daarna af met een stofdoek. Ook kunt u citroensap gebruiken. Citroensap is namelijk een natuurlijke kalkverwijderaar en een goede optie om kalk van uw glazen douchewand te verwijderen. Breng het sap op de wand aan en laat het enkele minuten intrekken. Daarna kunt u het wegvegen met een stofdoek. U kunt ook een speciale kalkverwijderaar gebruiken. Er zijn speciale kalkverwijderaars verkrijgbaar die specifiek ontworpen zijn om kalk van glazen oppervlakken te verwijderen. Volg hiervoor altijd de aanwijzingen op het product en bescherm bij het gebruik uw huid en ogen tegen het product. Naast deze tips voor het verwijderen van (hardnekkig) kalkaanslag is het ook goed te vermelden dat voorkomen beter is dan genezen. Om te voorkomen dat kalkaanslag zich opbouwt, is het belangrijk om regelmatig uw douche te drogen nadat u deze hebt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht blijft hangen dat kan leiden tot kalkaanslag. Houd daarnaast altijd in gedachten dat het verwijderen van kalk tijd en inspanning vergt. Het is belangrijk om regelmatig de douche schoon te maken en kalkaanslag te verwijderen om uw douche er altijd hygiënisch en netjes uit te laten zien. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen

 

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.