Om u geen hinder te laten ondervinden van onze ambitieuze verhuizing, zijn wij van 9-3-2024 t/m 16-4-2024 gesloten voor klantbezoek.

Waar moet u op letten bij het vervangen van een badkraan?

30 maart 2023
2 minuten
Luuc
Het vervangen van een badkraan is niet altijd een makkelijke klus, maar als u weet waar u op moet letten, kunt u een succesvolle installatie uitvoeren. Hieronder bespreken we enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het vervangen van een badkraan.

De hoogte van de badkraan

Eén van de belangrijkste factoren waar u op moet letten bij het vervangen van een badkraan, is de hoogte van de kraan boven het bad. Het is belangrijk om de juiste afstand te bepalen, zodat de kraan niet te laag of te hoog is en niet in de weg zit wanneer u in bad gaat. Over het algemeen is een afstand van 60 tot 70 cm tussen de onderkant van de kraan en het oppervlak van het bad aanbevolen.

Hoe badkraan vervangen

Voordat u begint met het vervangen van de badkraan, is het belangrijk om te zorgen dat het water wordt afgesloten en dat u de juiste gereedschappen bij de hand heeft. Hieronder vindt u de stappen om u te helpen bij het vervangen van een badkraan:
  1. Afsluiten van water: Zet de watertoevoer naar het bad af voordat u begint met het vervangen van de kraan. Dit kan door het gebruik van een afsluiter of door de waterleiding af te tappen.
  2. Verwijder de oude kraan: Gebruik de juiste gereedschappen om de oude kraan te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn een verstelbare sleutel of een waterpomptang.
  3. Installeer de nieuwe kraan: Sluit de nieuwe kraan aan met behulp van van de gebruiksaanwijzing en de instructies die bij de producten zijn meegeleverd. Het is belangrijk om te controleren of alle verbindingen stevig en waterdicht zijn, voordat u de watertoevoer weer open zet.
  4. Testen: Test de nieuwe badkraan voorzichtig door er een beetje water doorheen te laten lopen. Controleer of er niets lekt en of de waterstroom egaal is.
Wanneer u bovenstaande stappen opvolgt, zou uw badkraan moeten werken zonder problemen. Als u problemen ondervindt tijdens het vervangen van de kraan, overweeg dan professionele hulp in te schakelen om te helpen bij het oplossen van het probleem. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen