We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

In dit artikel

Andere kennisbank categorieën

Wat is de beste keukenkraan en hoe monteert u deze?

1 juni 2023
3 minuten
Luuk
Wat is een keukenkraan? Een keukenkraan is een belangrijk onderdeel van uw keuken. Het bepaalt niet alleen hoe uw keuken eruitziet, maar ook hoe gemakkelijk het is om water te krijgen voor het wassen van borden, het vullen van potten of bijvoorbeeld het afspoelen van groenten. Bovendien wordt een kraan dagelijks gebruikt, dus is het belangrijk om de juiste keuze te maken.

Wat is een fonteinkraan?

Een fonteinkraan is een soort keukenkraan die is gemaakt van messing of roestvrij staal (rvs). Dit type kraan is sterk en duurzaam en heeft een hoge kwaliteit uitstraling. Fonteinkranen zijn beschikbaar in verschillende stijlen en maten, waaronder hendelkranen, knopkranen en handgreepkranen. Ze zijn geschikt voor bijna alle soorten keukens.

Welke keukenkraan kiezen?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een keukenkraan. Zo bestaan er bijvoorbeeld verschillende type keukenkranen. Denk hierbij onder meer aan fonteinkranen, mixer-kranen en waterkokerkranen. Ook kunt u bij de keuze voor een kraan een kraan kiezen in een stijl die perfect bij uw keuken past of juist opvalt in uw keuken. Houd bij de keuze van een kraan ook rekening met de montage ervan. Kijk of er op de betreffende plek in uw keuken voldoende ruimte is voor de kraan. Verder is het verstandig bij de keuze voor een keukenkraan te letten op de bediening. Kies hierbij voor een bediening die u comfortabel vindt. Ook materiaal speelt een belangrijke rol bij de keuze van een kraan. Zoals al eerder beschreven zijn roestvrij staal (rvs) en messing populaire materialen, maar er bestaan ook kranen die gemaakt zijn van keramiek of kunststof. Als laatste is het uiteraard verstandig te kijken naar de prijs van een kraan. Kranen zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus is het van belang dat u van tevoren uw budget voor een keukenkraan helder hebt.

De beste keukenkraan

Wat de beste keukenkraan is, is eigenlijk subjectief. Doordat er erg veel verschillende factoren in acht moeten worden genomen bij het kiezen van een keukenkraan, kan ‘de beste keukenkraan’ voor iedereen anders zijn. Het is in ieder geval belangrijk om uw specifieke eisen en wensen in gedachten te houden bij het uitzoeken van een keukenkraan, of u nu op zoek bent naar een kraan met een moderne look of een praktische functie.

Hoe keukenkraan vervangen

Als u besluit om uw keukenkraan te vervangen, zijn er een aantal stappen die u dient te volgen om uw nieuwe kraan op een goede manier te installeren. Sluit als eerste het water af voordat u begint met het vervangen van de kraan. Dit kan door de hoofdkraan of de kraan onder de gootsteen dicht te draaien. Verwijder daarna de oude kraan door de bevestigingsmoeren die de oude kraan vasthouden aan de gootsteen of het aanrecht los te schroeven. Haal de oude kraan vervolgens zorgvuldig van de gootsteen of het aanrecht af. Vervolgens kunt u de nieuwe kraan installeren. Plaats hiervoor de nieuwe kraan op de gootsteen of het aanrecht en bevestig deze met de bijgeleverde moeren. Daarna dient u de watertoevoerleidingen aan te koppelen. Doe dit door de watertoevoerleidingen aan de onderkant van de kraan en aan de gootsteen of het aanrecht te bevestigen. Controleer vervolgens de waterdichtheid door de hoofdkraan of de kraan onder de gootsteen open te draaien en het water te laten stromen. Controleer als laatste of de kraan waterdicht is en het nergens lekt. Hierna bent u klaar en kunt u uw nieuwe keukenkraan gebruiken. Met bovenstaande stappen kunt u eenvoudig uw keukenkraan vervangen. Zorg er altijd voor dat u altijd voldoende tijd en gereedschap heeft. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen