We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Wat is een buitendouche?

1 juni 2023
3 minuten
Luuk
Een buitendouche is een must have voor iedereen die van het buitenleven houdt en op zoek is naar een extra verfrissing. Of het nu na een dagje strand, een intensieve tuinbeurt of een verkoelende duik in het zwembad is, een buitendouche is altijd binnen handbereik. Maar wat is een buitendouche eigenlijk precies en hoe werkt het? Hieronder geven we antwoord op deze vragen en verschaffen we meer informatie over de verschillende soorten buitendouches, de kosten en hoe u zelf een buitendouche kunt maken.

Wat is het?

Een buitendouche is een douche die buiten geplaatst wordt. Het is een handige manier om af te koelen, schoon te worden of gewoon lekker onder de douche te staan in de buitenlucht. Buitendouches zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal (rvs), messing en kunststof. Sommige buitendouches zijn voorzien van warm water, andere niet. Dit is afhankelijk van de door u gekozen buitendouche. Bij Stone Company zijn alle buitendouches in het assortiment voorzien van warm en koud wateraanvoer.

Hoe werkt een buitendouche?

Een buitendouche werkt hetzelfde als een ‘gewone douche’. Het enige verschil is dat de watertoevoer buiten geplaatst wordt. Het water wordt vervolgens door een douchekop naar beneden geleid, waardoor u kunt douchen. Sommige buitendouches zijn ook voorzien van een warmwaterinstallatie. Hierdoor kunt u in de zomer afkoelen onder een heerlijke verkoelende straal, of in de winter lekker warm worden onder een warme douche.

Wat kost een buitendouche?

De prijs van een buitendouche is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte en de functionaliteiten van de douche. Buitendouches bij Stone Company zijn verkrijgbaar vanaf € 1.800,-. Het is dus verstandig om goed te kijken naar de verschillende opties en te bepalen wat uw wensen en budget zijn. Hierdoor voorkomt u dat u overbodige kosten maakt, maar toch kunt genieten van de voordelen van een buitendouche.

Hoe maak ik een buitendouche?

Er zijn verschillende manieren om zelf een buitendouche te maken. Als u handig bent, kunt u ervoor kiezen om zelf een buitendouche te bouwen. Hierbij heeft u wel enkele materialen nodig, zoals een watertoevoer, een douchekop, een buis en bevestigingsmaterialen. Het is verstandig om te kiezen voor duurzaam materiaal, zoals roestvrij staal (rvs) of messing, omdat deze langer meegaan en beter bestand zijn tegen weersinvloeden. Wanneer u niet handig bent, kunt u ook overwegen om een buitendouche te kopen. Hier zijn verschillende opties voor, zoals buitendouches die aan de muur bevestigd worden, vrijstaande buitendouches en buitendouches die op stelpoten staan. Het voordeel van een gekochte douche is dat deze vaak gemakkelijker te installeren is en al voorzien is van de juiste bevestigingsmaterialen.

Aandachtspunten bij het gebruik van een buitendouche

U dient rekening te houden met de veiligheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de douche op een veilige en stabiele manier is bevestigd. Hierdoor voorkomt u ongelukken en valpartijen. Ook hygiëne is belangrijk bij het gebruik van een douche. Het is verstandig om de douche regelmatig schoon te maken, zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te nestelen. Als laatste dient u rekening te houden met de wetgeving. Check of er een bepaalde wetgeving is omtrent het gebruik van buitendouches en of u hiervoor een vergunning nodig hebt.

Buitendouches in de winter

Het is erg cruciaal dat u uw buitendouche in de winter afsluit van de watertoevoer. Anders is het mogelijk dat het water in de leiding bevriest en schade toebrengt aan uw leidingen en douche. Echter, er zijn slimme oplossingen voor dit probleem. Zo biedt het merk JEE-O een elektrisch lint aan dat door de leiding loopt en in de winter opwarmt zodat het wat niet kan bevriezen. Hierdoor hoeft u de douche in de winter niet af te koppelen. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen