We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

In dit artikel

Andere kennisbank categorieën

Wat is een fonteinkraan?

1 juni 2023
3 minuten
Luuk
Een fonteinkraan is een type kraan dat vaak gebruikt wordt in de badkamer of keuken en is een robuuste en duurzame kraan. Deze kraan is meestal gemaakt van gietijzer of messing. Het is speciaal ontworpen om jarenlang mee te gaan en de dagelijkse slijtage van het gebruik te weerstaan.

Voordelen van een fonteinkraan

Een fonteinkraan biedt een aantal belangrijke voordelen. Daardoor is deze kraan voor veel mensen een gewilde keuze. Een van de voordelen van een fonteinkraan is duurzaamheid. Doordat ze gemaakt worden van gietijzer of messing zijn ze sterk en weerbestendig. Daardoor kunnen ze jarenlang meegaan. Bovendien zijn ze ook bestand tegen de slijtage die optreedt bij dagelijks gebruik. Daarnaast zijn fonteinkranen echte blikvangers in een badkamer of keuken door het klassieke ontwerp die fonteinkranen vaak hebben. Het traditionele uiterlijk van deze kranen zorgt voor een elegant en tijdloos aanzicht en geeft uw badkamer of keuken een klassieke uitstraling. Een ander voordeel is de gemakkelijke installatie. Fonteinkranen zijn meestal gemakkelijk te installeren, wat betekent dat u geen professionele hulp nodig hebt om ze in uw badkamer of keuken te plaatsen. Dit betekent dat u geld kunt besparen op de installatiekosten en zelf de installatie in een paar eenvoudige stappen kunt voltooien. Als laatste zijn er fonteinkranen in veel verschillende stijlen beschikbaar. Hierdoor kunt u altijd een kraan vinden die het beste bij uw badkamer of keuken past. Of u nu op zoek bent naar een luxe, moderne, design of industriële look, er is eigenlijk altijd een fonteinkraan beschikbaar die aan uw wensen voldoet.

Soorten fonteinkranen

Zoals hierboven al beschreven bestaan er erg veel verschillende soorten fonteinkranen, waardoor u altijd wel een fonteinkraan kunt vinden die bij u en uw ruimte past. Elke soort fonteinkraan heeft weer eigen unieke kenmerken en voordelen. Een populaire soort fonteinkraan is een kraan met een enkele hendel. Een enkele hendel fonteinkraan is de populairste soort fonteinkraan. Dit type heeft een enkele hendel die gebruikt wordt om de waterstroom te reguleren. Deze kranen zijn eenvoudig in gebruik en bieden een snelle en eenvoudige manier om het water te regelen. Een andere populaire fonteinkraan is de twee-hendel fonteinkraan. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze fonteinkraan twee hendels. Hiermee kunt u de waterstroom en de temperatuur afzonderlijk van elkaar regelen. Dit maakt deze kranen uitstekend geschikt voor het gebruik in de keuken of badkamer, aangezien het makkelijker is om de juiste watertemperatuur te bereiken. Een andere populaire fonteinkraan is de deurkraan. Deurkranen zijn fonteinkranen die zijn uitgerust met een deur die de kraan beschermt tegen stof en vuil. Deze kraan is uitstekend geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een kraan die gemakkelijk schoon te houden is en een langere levensduur heeft. De laatste fonteinkraan die ook erg in trek is zijn uitloopkranen. Dit zijn kranen die zijn uitgerust met een uitloop. Dit zorgt ervoor dat het water in een bepaalde richting stroomt, wat het zeer geschikt maakt voor mensen die op zoek zijn naar een kraan die specifiek is ontworpen bij gebruik voor bepaalde taken. Denk hierbij aan het vullen van een emmer of het wassen van grotere items. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen