We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Wat is een whirlpool?

30 maart 2023
2 minuten
Luuk
Een whirlpool is een bad waarbij water wordt verplaatst met een pomp, waardoor er een stroming van water ontstaat die voor een massage-effect zorgt. Dit is ideaal voor mensen die willen ontspannen na een lange dag of die verlichting zoeken voor spierpijn of spanning. Whirlpools zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen, zodat ze passen bij de verschillende behoeften en voorkeuren van consumenten.

Voordelen van een whirlpool

Eén van de voornaamste voordelen van een whirlpool is het massage-effect. De stroming van water zorgt ervoor dat spieren en gewrichten kunnen ontspannen, wat pijn en spanning vermindert. Het is een uitstekende manier om te ontspannen na een lange dag of om pijn en spanning in het lichaam te verlichten. Naast de stroming van het water zorgt ook de warmte in een whirlpool voor ontspanning. Het warmte-effect van het water verhoogt namelijk de bloedcirculatie, wat zorgt voor minder spierpijn en minder spanning in het lichaam. Een ander voordeel is dat whirlpools zeer hygiënisch en makkelijk schoon te houden zijn. De baden zijn ontworpen met een speciale coating die bacteriën en schimmel tegengaat, wat betekent dat ze schoon blijven en geen geur of andere vervelende bijkomstigheden veroorzaken.

Verschillende soorten whirlpools

Er zijn erg veel verschillende soorten whirlpools beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn inbouw whirlpools, vrijstaande whirlpools, hoekwhirlpools, duo whirlpools en whirlpools met jets. Inbouw whirlpools worden geïntegreerd in een bad of douche. Deze baden zijn ideaal voor mensen die een modern en elegant ontwerp in hun badkamer willen. Vrijstaande whirlpools zijn ontworpen om los van de muur te staan. Ze zijn ideaal voor mensen die veel ruimte in hun badkamer hebben en die op zoek zijn naar een echte eyecatcher. Verder zijn hoekwhirlpools speciaal ontworpen voor hoeken, zoals de naam al doet vermoeden. Door een hoekwhirlpool in een hoek van de badkamer te plaatsen, kunnen ze veel ruimte besparen in de badkamer. Ze zijn ideaal voor kleinere badkamers of voor mensen die willen profiteren van de ruimte in hun hoek. Een ander soort whirlpool is de duo whirlpool. Dit zijn whirlpools die speciaal zijn ontworpen voor twee personen. Deze baden bieden meer ruimte en comfort voor het delen van het bad en zijn ideaal voor koppels die samen willen ontspannen en genieten van een bad. Als laatste bestaan er ook whirlpools met jets. Deze whirlpools zijn uitgerust met waterjets die water op specifieke plekken richten. Dit zorgt voor een prettige en gerichte massage.

Aanbevelingen voor het onderhoud van een whirlpool

Het onderhouden van een whirlpool is belangrijk om de levensduur van het bad te verlengen en om het schoon en hygiënisch te houden. Gebruik daarom bij het schoonmaken van een whirlpool altijd een speciaal onderhoudsmiddel om het water en de jets schoon te houden. Leeg daarnaast regelmatig het water en vul het geregeld met schoon water. Controleer verder zo nu en dan de waterhardheid en maak gebruik van een waterontharder indien nodig. Inspecteer af en toe de jets en vervang ze wanneer dit nodig is. Houd als laatste het badbedekkingsmateriaal schoon en droog om beschadiging van het bad te voorkomen.

Andere interessante artikelen