We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Wat kost douchen?

1 juni 2023
2 minuten
Luuk
Douchen is een dagelijkse routine voor velen, maar hoeveel kost het ons eigenlijk? Het antwoord is afhankelijk van verschillende factoren zoals hoeveel gas en water we verbruiken tijdens het douchen en de prijzen die we betalen voor deze grondstoffen. Hieronder hebben we het over de kosten van douchen en hoe we deze kosten kunnen verlagen.

Hoeveel gas verbruikt u met douchen?

De hoeveelheid gas die we verbruiken tijdens het douchen is van heel veel zaken afhankelijk, waaronder de waterdruk en de temperatuur van het water. Een douche met een hoge waterdruk en warm water zal meer gas verbruiken dan een douche met een lage waterdruk en koud water. Een gemiddelde douchesessie duurt ongeveer 15 minuten. In deze tijd wordt er ongeveer 30 tot 40 liter gas verbruikt.

Hoeveel liter gebruikt u met douchen?

De hoeveelheid water die we gebruiken tijdens het douchen is afhankelijk van de sterkte van de straal en de tijd die we onder de douche staan. We vertelden hierboven al dat een gemiddelde douchebeurt ongeveer 15 minuten duurt. Daarmee verbruikt men ongeveer 75 liter water. Het is belangrijk op te merken dat douchen het grootste deel van ons waterverbruik uitmaakt, dus het is belangrijk om ons waterverbruik te beperken om kosten en het milieu te besparen.

Hoeveel kost 5 minuten douchen?

De kosten van douchen zijn afhankelijk van de prijs die we betalen voor gas en water. De prijs van gas en water varieert van regio tot regio en is ook afhankelijk van de prijzen die de leveranciers bepalen. Een gemiddelde douche van 5 minuten kost ongeveer € 0,15 tot € 0,25, afhankelijk van de prijzen die we betalen voor gas en water.

Tips om te besparen op douchekosten

  1. Wilt u geld besparen op uw douchekosten? Volg dan de volgende tips op:
  2. Gebruik een waterbesparende douchekop.
  3. Douche met koud water in plaats van warm water.
  4. Beperk de tijd die u onder de douche staat.
    1. Een regendouche verbruikt gemiddeld 10-12 liter per minuut
    2. Een handdouche verbruikt 7 tot 8 liter per minuut
  5. Installeer een zuinige douchebatterij.
  6. Gebruik een douchewekker om u bewust te maken van de tijd die u onder de douche staat.
Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.