We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

In dit artikel

Andere kennisbank categorieën

Wat zijn de afmetingen van een wastafel?

1 juni 2023
2 minuten
Luuk
De afmetingen van een wastafel kunnen variëren, afhankelijk van het type wastafel en de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd. Hieronder vindt u de belangrijkste afmetingen die u in gedachten moet houden bij het kiezen van een tafel voor uw badkamer.

Hoe hoog is een wastafel in de badkamer?

De hoogte van een wastafel in de badkamer is afhankelijk van het type wastafel en de hoogte van de badkamer. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte er onder de tafel beschikbaar is en of deze hoogte comfortabel is voor u bij het gebruik van de wastafel.

Wat is de ideale hoogte?

De hoogte van een tafel kan variëren van ongeveer 80 tot 90 centimeter. Bij de hoogte van een wastafel is het belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid beschikbare ruimte onder de wasbak. Wanneer u een tafel uitkiest die redelijk hoog is en gebruikt zal worden in een relatief lage badkamer.  Hierdoor kan het voorkomen dat de wastafel op een lage hoogte gemonteerd dient te worden. Vervolgens moet de tafel ook een stuk lager gebruikt worden. Houd hier dus bij de aanschaf van een tafel rekening mee en zoek van tevoren uit welke hoogte voor u comfortabel is.

Hoe breed is een wastafel?

De breedte van een wasbak varieert van ongeveer 40 centimeter tot 80 centimeter. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte er naast de wastafel beschikbaar is. Daarbij moet u in gedachten houden of deze breedte voldoende is voor u.

Wat is de ideale diepte?

Wastafels zijn ongeveer 30 tot 50 centimeter diep. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte er op het werkblad naast de wasbak beschikbaar is.  Daarbij moet u bedenken of deze diepte voldoende is voor uw gebruik.

Hoe hoog is de afvoer van een lavabo?

De hoogte van de afvoer van een waskom is meestal ongeveer 8 centimeter tot 12 centimeter. Dit is belangrijk om in overweging te nemen als u de lavabo wilt installeren in combinatie met een ander badkamerelement, zoals een douche of bad. Het is belangrijk om te zorgen dat de afvoer van de lavabo op de juiste hoogte zit ten opzichte van de andere elementen in de badkamer. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen

Andere kennisbank categorieën