We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Welk glas is geschikt voor een douchewand?

1 juni 2023
3 minuten
Luuk
Een douchewand is een belangrijk onderdeel van een moderne badkamer. Het beschermt tegen wateroverlast en biedt een stijlvolle afscheiding tussen de douche en de rest van de badkamer. Het is belangrijk om het juiste soort glas te kiezen voor uw douchewand, om te zorgen voor duurzaamheid en veiligheid en ervoor te zorgen dat het er mooi uit komt te zien.

Soorten glas voor douchewanden

Er zijn verschillende soorten glas die gebruikt kunnen worden voor douchewanden. Een van deze opties is floatglas. Dit is het meest voorkomende soort glas voor douchewanden en wordt ook wel als "helder glas" beschouwd. Het is transparant waardoor u er goed doorheen kunt kijken. Het is ook zeer sterk en wordt vaak gebruikt in gebouwen. Daarnaast bestaat er gehard glas. Dit soort glas is veel sterker dan floatglas en is bestand tegen barsten en scheuren. Het is ideaal voor gebruik in douchewanden, omdat het niet gemakkelijk breekt en u uzelf kunt beschermen tegen mogelijke verwondingen. Een andere optie is gelaagd glas. Gelaagd glas is opgebouwd uit twee of meer lagen glas die samen een eenheid vormen. Het is zeer sterk en veilig en wordt vaak gebruikt in douchewanden omdat het beschermt tegen barsten en scheuren. Als laatste kan ook getint glas gebruikt worden als glas voor een douchewand. Dit soort glas is beschikbaar in verschillende kleuren en is ideaal voor het creëren van privacy in de douche. Het is geschikt voor gebruik in douchewanden, omdat het beschermt tegen UV-stralen en warmteverlies.

Dikte van het glas

De dikte van het glas is ook belangrijk om in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste soort glas voor uw douchewand. Een dikte van 6-8 mm is voldoende voor de meeste douchewanden, maar voor gebruik in commerciële omgevingen of voor extra sterkte, kunt u ook overwegen om voor een dikte van 10-12 mm te gaan.

Onderhoud van het glas

Het onderhoud dat een bepaald type glas nodig heeft is ook een belangrijk aspect bij het kiezen van het juiste soort glas voor uw douchewand. Floatglas en gehard glas zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen slechts een regelmatige schoonmaak met water en zeep. Gelaagd glas vereist echter meer zorg, omdat de lagen samen kunnen verkleven en daardoor scheuren kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om te voorkomen dat harde voorwerpen het glas raken en om te voorkomen dat chemicaliën het oppervlak beschadigen.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van het glas voor uw douchewand is afhankelijk van het soort glas dat u kiest en de dikte van het glas. Floatglas is het goedkoopste en meest voorkomende soort glas. Gelaagd glas en getint glas kosten wat meer. Ook is de hoogte en de kleur van het beslag bepalend voor de prijs. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en de beste keuze te maken voor uw specifieke behoeften en budget. Er zijn dus verschillende soorten glas geschikt voor douchewanden. Het is belangrijk om te overwegen welke eigenschappen u belangrijk vindt, zoals prijs, duurzaamheid, veiligheid, esthetiek en onderhoud. Bij het maken van een beslissing is het belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te kiezen voor een soort glas dat aan uw wensen en behoeften voldoet. Wij, Stone Company maken voor u een prijs inclusief inmeten en montage. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.