We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Welke kosten komen er kijken bij een bad

1 juni 2023
2 minuten
Luuk
Welke kosten komen er kijken bij een bad? Er zijn verschillende factoren die bepalen hoeveel een bad uiteindelijk kost. Hieronder bespreken we enkele belangrijke zaken waar u rekening mee dient te houden.

Wat kost een vrijstaand bad?

Een vrijstaand bad is een populaire optie voor veel mensen die op zoek zijn naar meer luxe in hun badkamer. De prijs van een vrijstaand bad varieert sterk, afhankelijk van het materiaal, de grootte, de vorm en de extra functies die het bad heeft. Een vrijstaand bad van acryl zal bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dan een bad van natuursteen. Een vrijstaande whirlpool zal nog duurder zijn dan een standaard vrijstaand bad.

Hoeveel liter water gaat er in een bad?

Naast de aanschafprijs van een bad is het ook belangrijk te kijken naar hoeveel liter water er in een bad gaat om te berekenen hoeveel geld u kwijt zult zijn aan een bad. De hoeveelheid water die er in een bad gaat is namelijk afhankelijk van het formaat van het bad. In een standaard formaat bad kan meestal 200 tot 250 liter water. Een groter bad, zoals een whirlpool, kan soms wel met 800 liter water gevuld worden. Houd er dus rekening mee dat hoe meer water er in het bad kan, hoe meer energie en water er nodig is om het bad te vullen. Dit zult u uiteindelijk ook merken in uw portemonnee.

Welke aanvullende kosten komen er nog bij?

Welke aanvullende kosten komen er kijken bij een bad? Naast de aanschaf van het bad zelf en het vullen ervan, zijn er nog enkele aanvullende kosten waarmee rekening gehouden moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de installatie ervan. Het installeren van een vrijstaand bad is meestal een specialistische taak die vaak uitgevoerd moet worden door een vakman. Dit zult u uiteindelijk ook mee moeten nemen in de totale kosten van uw bad. Verder is er een watersysteem nodig om water in het bad te laten stromen. Hiervoor heeft u meestal een douchekop, een thermostaatkraan en een afvoer nodig. Daarnaast kunt u ook rekening houden met de aanschaf van overige accessoires voor in en rondom uw bad. Een voorbeeld hiervan is een badmat. Het is aan te raden om een badmat aan te schaffen om te voorkomen dat het bad glad is en om de ondergrond te beschermen. Als laatste kunt u denken aan een verwarming. Om ervoor te zorgen dat het water in uw bad op de juiste temperatuur blijft, is een verwarming nodig. Er zijn verschillende verwarmingssystemen beschikbaar. Denk hierbij aan een elektrische verwarming, gasverwarming of zonne-energie. Voor vragen kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Andere interessante artikelen

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.