Om u geen hinder te laten ondervinden van onze ambitieuze verhuizing, zijn wij van 9-3-2024 t/m 16-4-2024 gesloten voor klantbezoek.

De juiste badkamertegels kiezen: hier let je op

Bij een nieuwe badkamer denken mensen al snel aan de badkuip of douche, maar ook de badkamertegels zijn van groot belang. We zetten verschillende punten op een rij waar je op let bij het badkamertegels kiezen. Zo zorg je ervoor dat de ruimte het beste tot zijn recht komt.

Kies voor een stijl die bij je past

Een eerste stap in het kiezen van de juiste tegels is het bepalen van de stijl. Veel mensen kiezen voor een vaste woonstijl voor het hele huis, bijvoorbeeld een modern interieur of een industrieel interieur. In dat geval is het logisch om deze stijl voort te zetten in de badkamer voor een mooi geheel. Bij iedere stijl horen verschillende kleurenpaletten en hier houd je rekening mee bij het kiezen van de tegels. In een industrieel interieur staan donkerdere tegels goed, terwijl een Scandinavisch interieur om lichte kleuren vraagt. Houd ook rekening met de andere elementen en meubels die je in de badkamer wilt.

moderne-stijl-badkamer

Grootte van de tegels

De grootte van de tegels is erg belangrijk als het aankomt op hoe de ruimte oogt. Een grotere tegel kan een badkamer van gemiddeld formaat groter doen ogen, terwijl dit in een kleine badkamer juist gek oogt. Liggend geplaatste tegels zorgen ervoor dat een ruimte breder lijkt en glanzende tegels zorgen er door hun weerkaatsing voor dat de ruimte groter oogt. Tegels met patronen of in donkere kleuren kunnen er tof uitzien, maar kunnen ook zorgen voor een kleiner lijkende ruimte of te veel drukte. Let er dus op of dit soort tegels passen bij de grootte van je badkamer.

Grijze badkamer

Kies voor een duurzaam materiaal

Het belangrijkste bij badkamertegels kiezen, is dat het materiaal past bij een badkamer. Tegels in de badkamer worden nat en worden veel gebruikt, ze moeten dus tegen water en een stootje kunnen. Natuursteen heeft een prachtige uitstraling, maar is vrij duur. Keramische tegels zijn voordeliger, gaan lang mee en zijn onderhoudsvriendelijk. Dat maakt ze een mooi alternatief voor natuursteen. Kies voor een duurzaam materiaal met een mooie uitstraling waar je jarenlang plezier van hebt.

Marmer tegel zwart

Onderhoudsvriendelijke tegels

Verschillende tegelsoorten hebben verschillend onderhoud nodig. Je wilt zo weinig mogelijk tijd en aandacht aan de tegels besteden, zonder dat ze er minder mooi uit komen te zien. Ruwere tegels zijn lastiger schoon te houden dan gladde tegels en ook de maat speelt een rol. Hoe groter de tegel, hoe minder voegen er zijn om schoon te houden. Kies voor een materiaal dat gemakkelijk schoongehouden kan worden met een gewone allesreiniger.

Luxe bad

Hoge kwaliteit

De kwaliteit tussen tegels en fabrikanten verschilt. Sommige fabrikanten maken gebruik van hoogwaardige materialen, terwijl andere fabrikanten voor goedkopere materialen en afwerkingen kiezen. Het kan de moeite waard zijn om je hierin te verdiepen en iets extra te betalen, zodat je langer van je badkamertegels kunt genieten. Je houdt hier rekening mee door je goed in te lezen over de materialen, reviews van andere kopers te lezen of door professioneel advies te vragen. Zo vind je tegels van de juiste kwaliteit passend bij je budget.

Badkamerwinkel-Rotterdam

Professioneel advies bij badkamertegels kiezen

Er zijn zoveel tegels in verschillende vormen, maten, kleuren en patronen verkrijgbaar dat het lastig kan zijn om overzicht te krijgen. Welke tegel past wel bij je badkamer en welke tegel niet? Welke tegels passen bij de rest van je meubels én bij de ruimte? Door professionele hulp in te schakelen, hoef je zelf minder onderzoek te doen. Een professional kan je precies vertellen welke tegels bij je ruimte passen en op basis van je voorkeuren bepaalde voorstellen doen. Zo weet je zeker dat je de kwaliteit krijgt die je wilt en dat de tegel geschikt is voor de ruimte.

Kies tegels binnen je budget

Voordat je aan een badkamerverbouwing begint, stel je een budget op. Hierin stel je vast hoeveel je in totaal uit kunt geven aan de verbouwing en wat je voor welk onderdeel uit wilt geven. Zo heb je kosten aan de badkamerinstallateur als je dit niet zelf wilt doen, maar ook aan alle meubels, aan accessoires en aan de tegels. Zorg ervoor dat je goed weet hoeveel je uit kunt geven aan de tegels en kies badkamertegels binnen je budget. Door vooraf duidelijk te hebben wat wel en niet mogelijk is, voorkom je teleurstellingen.

moderne-badkamer-tegels

Een lichtplan opstellen

Bij het inrichten van de badkamer denk je misschien niet meteen aan een lichtplan, maar dit is een belangrijke stap die je zeker niet mag missen. Bepaal waar in de ruimte je licht nodig hebt, bijvoorbeeld een grote verlichtingsplaat in het midden van de ruimte of lampjes in de spiegelkast in de badkamer. Door vooraf duidelijk te hebben waar je licht nodig hebt, kun je hier bij het ontwerpen rekening mee houden. Niet is zo vervelend als in een betegelde badkamer nog verlichting moeten plaatsen.

Houd rekening met opbergruimte

Vaak wordt er bij het badkamer inrichten vooral op de uitstraling gelet, maar worden praktische details vergeten. Zo denk je er altijd over na of je liever een douche of bad wilt, maar vergeten veel mensen hoe belangrijk opbergruimte is. Zeker als je met meerdere mensen dezelfde badkamer gebruikt, is het belangrijk om voldoende badkamerkasten te laten plaatsen. Zo heb je ruimte voor alle producten die je gebruikt. Denk er ook over na of je handdoeken en schoonmaakproducten in de badkamer wilt bewaren of hier ruimte voor hebt in de gang of slaapkamer.

Petrolio Reflex bad

Wees voorzichtig met trends

Bepaalde interieurtrends zie je overal voorbij komen, bijvoorbeeld in woonmagazines of op sociale media. Het kan verleidelijk zijn om bij het kiezen van badkamertegels voor een trend te gaan die je nu tof vindt, maar wees hier voorzichtig mee. Iets opvallends wat nu mooi is, kan over twee jaar een stuk minder aantrekkelijk zijn. Een badkamer van hoge kwaliteit gaat lang mee en dus is het verstandig om voor een tijdloze stijl te kiezen die je ook over tien jaar nog ziet zitten. Wilt u extra inspiratie? Bekijk ons artikel badkamer inspiratie 2024 voor de nieuwste inspiratie.

Wilt u samen met Stone Company een 3D ontwerp maken voor uw nieuwe badkamer? Neem dan gerust contact op!

Marmer tegel zwart
Bijgewerkt op 05 januari 2024

Tijd voor een nieuwe badkamer?

Bent u toe aan een nieuwe badkamer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Stone Company? Neem dan spoedig contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan voor u klaar om samen een ontwerp te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.