Om u geen hinder te laten ondervinden van onze ambitieuze verhuizing, zijn wij van 9-3-2024 t/m 16-4-2024 gesloten voor klantbezoek.

Wat kost een nieuwe badkamer?

Een nieuwe badkamer aanschaffen is een investering die niet alleen uw woning een opfrisbeurt geeft, maar ook uw dagelijks leven verbetert. De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals grootte, stijl, en materialen die u kiest. Hieronder vindt u informatie over de gemiddelde kosten voor een nieuwe badkamer en wat u kunt verwachten bij de renovatie van uw huidige wasvoorzieningen.

Wat kost een nieuwe badkamer gemiddeld?

Een nieuwe badkamer installeren, vanaf het begin, kan aanzienlijk meer kosten dan een renovatie van een bestaande wasvoorziening. Gemiddeld kost een nieuwe badkamer €15.000, afhankelijk van de grootte van uw kamer en de gekozen materialen. Daarnaast zijn er nog bijkomende kosten voor het verwijderen van de oude voorzieningen, het aanleggen van water- en elektriciteitsleidingen, het installeren van sanitair en het betegelen en afwerken van de muren en de vloer.

Houd er rekening mee dat bovenstaande bedragen als richtlijn dienen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken. Dit is afhankelijk van de specifieke situatie van uw woning en de gekozen materialen en installateurs. Het is daarom verstandig om verschillende aanbiedingen op te vragen en een realistische begroting op te stellen voordat u begint met uw badkamer renovatie.

Om ervoor te zorgen dat u geen vervelende verrassingen krijgt, is het raadzaam om een deskundige in te schakelen die uw plannen en specifieke situatie kan beoordelen en een realistische begroting voor u opstelt. Op deze manier kunt u zich goed voorbereiden op de kosten van uw nieuwe badkamer en ervoor zorgen dat u genoeg budget heeft voor een nieuwe wasgelegenheid die aan al uw wensen voldoet.

moderne-stijl-badkamer

Wat kost de renovatie van een huidige wasvoorziening?

Een renovatie van uw bestaande wasgelegenheid is waarschijnlijk een van de goedkoopste opties. Echter is het goed hierbij te vermelden dat de kosten van het renoveren van een badkamer afhankelijk zijn van de omvang van de renovatie. U kunt bijvoorbeeld uw huidige badkamer opfrissen door de muren opnieuw te betegelen, nieuw sanitair aan te schaffen, en/of het vervangen van de vloer. Gemiddeld kost het renoveren van een wasgelegenheid tussen de € 5.000,- en € 10.000,-.

Badkamerwinkel-Rotterdam

Wat kost het betegelen?

Naast een nieuwe badkamer of het compleet renoveren van uw doucheruimte, kunt u ook kiezen voor het alleen opnieuw laten betegelen van uw doucheruimte. De kosten voor het betegelen kunnen variëren. De prijs hangt af van de grootte van de ruimte, de kwaliteit van de tegels en de complexiteit van het patroon dat u uitkiest. Gemiddeld kost het betegelen van een nieuwe wasgelegenheid tussen de € 1.000,- en €3.000,-.

Marmer tegel zwart

Wat kost het verbouwen van een badkamer?

De kosten voor het verbouwen van een wasgelegenheid hangen af van de omvang van de verbouwing en de gekozen materialen. Als u bijvoorbeeld uw voorzieningen wilt uitbreiden, moet u rekening houden met hogere kosten voor het verwijderen van bestaande muren en het installeren van nieuwe leidingen en elektra. Gemiddeld kost een verbouwing van een wasruimte tussen de € 10.000,- en € 25.000,-, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de verbouwing.

moderne-stijl-badkamer
Bijgewerkt op 05 januari 2024

Tijd voor een nieuwe badkamer?

Bent u toe aan een nieuwe badkamer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Stone Company? Neem dan spoedig contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan voor u klaar om samen een ontwerp te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.