We zijn nog steeds bezig met een aantal verbouwingswerkzaamheden. Wij vragen u om daar rekening mee te houden als u ons komt bezoeken. Stone Company bouwt aan de toekomst. Zien we u in onze nieuwe showroom?

Badkamertrends 2022: Dé belangrijkste trends van dit moment!

Er wordt een heleboel badkamerinspiratie gedeeld, daardoor kan het lastig zijn om de huidige trends op te sporen. Daarom zetten wij hieronder een aantal badkamertrends voor u op een rij. Zo kunt u zelf bekijken wat u mooi vindt en uw badkamer helemaal opnieuw inrichten à la 2022.

Keramiek, keramiek en nog eens keramiek

 

Ook dit jaar zien wij het gebruik van tegels echt als trend voorbijkomen. Vooral achter wastafels en in douchecabines zien wij dat tegels steeds meer gebruikt worden. Tegels op een badkamer geven uw badkamer niet alleen een extra vleugje kleur, maar kunnen ook uw badkamer een bepaald karakter geven. Daarnaast zijn tegels ideaal om uw badkamer alleen even een kleine opfrissing te geven.

Hierbij zien we dat steeds meer mensen kiezen voor grote tegels zonder zichtbare voegen. De wens om kleine tegels te laten monteren zien wij steeds kleiner worden. Wat ook een populaire keuze is dit jaar, is gekleurd keramiek voor op de badkamer. Hierbij zien we ook dat er gekozen wordt voor patronen zoals mozaïektegels (ook wel ‘kit kat’-tegels genoemd). Deze tegels voegen diepte en textuur toe aan een badkamer zonder dat het vloekt met andere prints of patronen.

Marmer tegel zwart

Alles behalve strakke lijnen

 

Strakke lijnen, vormen en hoeken eruit en ronde en organische vormen erin. Deze trend was al in opkomst, maar komt nu ook steeds meer terug op de badkamer. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het afronden van muren of het creëren van een nis op de badkamer in de vorm van een boog. U kunt het zo gek niet bedenken zolang het maar een organische en natuurlijke vorm heeft, met andere woorden: alles behalve strakke lijnen.

Het is ook mogelijk uw badkamer deze uitstraling te geven zonder direct drastische veranderingen door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spiegels in een ronde vorm of het plaatsen van een wastafel of bad met een organisch design. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk een badkamermeubel te monteren die rondingen en wat reliëf bevat. Wat voor ideeën u ook heeft, er is vaak meer mogelijk op uw badkamer dan u van tevoren denkt.

Duurzaamheid staat voorop

 

De trend om duurzaam te leven en duurzame producten aan te schaffen zet zich ook voort bij de inrichting van nieuwe badkamers. Wij zien dat zowel wij als klanten steeds meer rekening houden met duurzaamheid voor op de badkamer. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, maar ook het plaatsen van waterbesparende kranen en waterbesparende toiletten draagt bij aan het vergroten van de duurzaamheid.

Een door de spa geïnspireerde badkamer

 

Sinds de coronaperiode besteden mensen steeds meer het grootste deel van hun tijd in huis. Het is dus niet zo gek dat mensen daarom van hun huis ook de ultieme plaats willen maken om te kunnen ontspannen. We zien daarom in 2022 als trend dat steeds meer mensen luxe in hun badkamer willen creëren die de echte spa-beleving bij hun thuis nabootst.

Om dit te realiseren werd er voor badkamers meer gekozen voor steeds grotere douchewanden. Ook inloopdouches worden dit jaar steeds populairder.

Luxe badkamer sauna stijl

Biophilic design en planten

 

Een dominante trend die voor 2022 is voorspeld is een biophilic design. Deze trend haalt in een badkamer het buitengevoel naar binnen. Er wordt gestreefd naar een verbinding met de natuur.

Wat dit jaar ook erg opvalt, is dat steeds meer mensen een plant neerzetten op hun badkamer. Een plant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar kan ook daadwerkelijk helpen een wat meer ontspannende omgeving te creëren. Daarnaast brengt een plant op de badkamer ook extra voordelen met zich mee. Het zuivert de lucht, bestrijdt diverse nare geurtjes en heeft enkele antibacteriële eigenschappen.

De badkamer wordt steeds slimmer

 

De technologie wordt elke dag beter en beter. Veel mensen hebben al diverse slimme technologieën geïntegreerd in hun huis. Dan kunnen natuurlijk de leuke slimme snufjes voor op de badkamer niet achterblijven.

Omdat mensen de efficiëntie en het persoonlijke comfort in de badkamer willen verbeteren, zien wij dat in 2022 steeds meer gebruik wordt gemaakt van automatische contactloze kranen, slimme douches en slimme toiletten.

Marmer tegel goud

Van Scandinavië tot aan Japan

 

Een van de nieuwe stijlen die in 2022 steeds populairder wordt is de Japandi Stijl. Bij deze warme stijl wordt de Scandinavische woonstijl gecombineerd met Japanse invloeden. Dit zorgt voor een minimalistische, stijlvolle en een erg ‘cleane’ uitstraling. Bij Japandi worden er veel verschillende texturen gemixt met hout, zwart of andere donkere tinten. Er worden vooral natuurlijke materialen gebruikt en het is belangrijk een badkamer niet volledig vol te zetten. Het is belangrijk dat u het strak houdt. Met deze nieuwe, rustige en serene stijl kunt u helemaal tot rust komen in uw badkamer.

Wij zien in onze bestellingen dat klanten steeds meer kiezen voor natuurlijke en rustige kleuren en ons vragen om mee te denken om de Japandi stijl echt terug te laten komen bij hen op de badkamer.

– Luuk van Wijck, mede-eigenaar Stone Company

De aarde als uitgangspunt

 

Ook in 2022 zien we een trend die nog even aanhoudt. Dat is voornamelijk het gebruik van aardetinten op de badkamer. Voorbeelden die hieronder vallen zijn bruin, zand, terracotta, taupe en beige. Vaak willen klanten één van deze kleuren als basis en deze kleur in verschillende tinten terug laten komen in het sanitair op de badkamer. Dit wordt ook wel ton-sur-ton genoemd.

Koper en messing zijn weer helemaal terug

 

Chroom en staal zijn altijd erg populaire materialen geweest voor op een badkamer. Deze materialen kunnen alleen een ruimte nogal koud en grimmig maken. Om dit probleem op te lossen zien wij in 2022 steeds meer dat mensen kiezen voor koper en messing. De warmere metaaltinten die deze materialen met zich meebrengen kunnen de sfeer op een badkamer direct veranderen. Het kan het algehele beeld van een badkamer drastisch veranderen.

Naast koper en messing zien wij dat brons en het gebruik van een goudkleur op de badkamer dit jaar ook helemaal in is. Vervang bijvoorbeeld als tip uw chromen kraan eens voor een kraan in een goudkleur.

Wat we al een poosje zien, zijn geborsteld matte accessoires. Deze accessoires blijven het dit jaar goed doen. Heeft u dus onlangs nog uw accessoires op uw badkamer aangepast naar geborstelde matte varianten? Dan ook in 2022 gaat uw badkamer helemaal met de trend mee. Wel zien we dat er steeds minder mat zwarte kranen bij ons besteld worden. Klanten kiezen tegenwoordig dus liever vaker voor gekleurde kranen.

Virtual Reality als extra hulpmiddel

We zien steeds vaker dat klanten bij ons komen met een specifieke klantvraag. De algemene kennis van klanten groeit, waardoor ze beter weten wat ze willen. Daarbij groeien ook, en terecht vinden wij, hun eisen. Hier spelen wij graag op in om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen aan hun droombadkamer. Daarom zetten wij steeds vaker Virtual Reality in. Hierbij is het mogelijk om al op ware grootte badkamers te ontwerpen en te bekijken nog voor de daadwerkelijke realisatie hiervan. Hierdoor krijgt de klant een beter inzicht in het eindresultaat en weet de klant waar die aan toe is. Dat zorgt ervoor dat er een minder grote foutmarge bestaat, zodat wij sneller kunnen schakelen en de klant eerder tevreden kunnen stellen.

Bijgewerkt op 05 januari 2024

Gerelateerde artikelen

Badkamer inrichten met deze trends?

Wilt u een badkamer inrichten met bovenstaande trends erin verwerkt? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar om samen een ontwerp te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.